[tips] på godaste påsktårtan

En tårta funkar alltid. Igår gjorde vi desserten och vad passar bättre då än påsktårta. Denna rekommenderas. Så god.

DU BEHÖVER:

Passionscurd
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
2 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt osaltat smör

Grädde
3 dl syrad grädde eller vispgrädde

Maräng
3 färdiga marängbottnar

GARNERING
ca 125 g tärnad mango
Mandelägg

GÖR SÅ HÄR:

Passionscurd: Vispa ihop citron- skal och juice, passionsfruktskött, ägg, äggula och socker i en kastrull.
Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen. Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt.

Grädde: Vispa grädden.

Maräng: Varva marängbottnar med passionscurd och vispad grädde.

Till garnering: Toppa med tärnad mango och mandelägg

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer