[tips] på godaste påsktårtan
En tårta funkar alltid. Igår gjorde vi desserten och vad passar bättre då än påsktårta. Denna rekommenderas. Så god.
DU BEHÖVER:
Passionscurd
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
2 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt osaltat smör
Grädde
3 dl syrad grädde eller vispgrädde
Maräng
3 färdiga marängbottnar
GARNERING
ca 125 g tärnad mango
Mandelägg


GÖR SÅ HÄR:
Passionscurd: Vispa ihop citron- skal och juice, passionsfruktskött, ägg, äggula och socker i en kastrull.
Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen. Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt.
Grädde: Vispa grädden.
Maräng: Varva marängbottnar med passionscurd och vispad grädde.
Till garnering: Toppa med tärnad mango och mandelägg


