[tiramisu] i glas

DU BEHÖVER (4 portioner):

1½ dl starkt bryggt kaffe eller espresso
¾ dl kaffelikör, typ kahlua
¾ dl strösocker
2 dl vispgrädde
200 g mascarpone
1 msk florsocker
kakao
8 savoiardikex
50 g mörk choklad av god kvalitet
färsk mynta
ev några valfria hallon

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp kaffe, likör och socker i en kastrull under omrörning.
Sjud samman på svag värme i ca 10 min till en aning simmig konsistens, låt svalna.
Vispa grädden ganska hårt och blanda i mascarpone och florsocker.
Bottna varje glas med mascarponekräm, sikta över kakao, dela kexen i mindre bitar.
Lägg dem över krämen. Häll lite av kaffesirapen över kexen och fortsätt lägg lager på lager.
Avsluta med mascarponekräm.

Sikta över kakao och riv över mörk choklad.
Garnera med mynta och ev bär. Kan med fördel göras någon timma före servering.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer