[tisda'] en bra en

Igår hade vi vänner på middag. Nya vänner för oss, fantastiska vänner. Ni vet när man känner att vi tänker lika, värderar lika och att våra fjortonåringar dessutom är bästa vänner, gör saken ännu bättre.

Jag premiärkokte rödbetor och gratinerade med fetaost, rotfrukter, rödvinsås och grillat lamm. Smakupplevelse med örtbankad lammrostbiff som dessutom grillades. En dessert som uppskattas, burkarna från Claes Ohlson kom fram, snickersdessert och pannacotta. Snickersdessert rekommenderas, gör en chokladmousse och alternera med jordnötter och kolasås. Enkelt och fantastiskt! Och att få två desserter, det blir ju alla glada för. Bubbel, god mat och skratt blev kvittot på den kvällen! Vänner vi ser igen. Garanterat!


Gräddig pannacotta med hallon

3 gelatinblad

1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)

5 dl vispgrädde

0,5 dl socker

2 dl hallon


Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Sila bort vaniljstången. Häll på smeten i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med mosade hallon, en mixad hallonsås.

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer