[tjugonde luckan] vad julen betyder för mig

Julen. Den står tusan för dörren nu. Julens betydelse kan ju variera hos alla. Julen för mig. Den är viktig. Det finns många parametrar egentligen. Som liten strävade jag såklart efter att få allt jag önskade mig, skrev långa listor och drömde om en vit jul. Som alla barn. Vi firade stort med alla kusiner. Det svämmade över med julklappar och vi åt och åt. En riktig drömjul för ett barn som liten faktiskt. Har inget att klaga på. Upplevde inte det stressigt utan bara kärleksfullt och behagligt. Så som det ska vara. Och detta har vi försökt återskapa som vuxna med. Med våra familjer och våra barn. Drömlika jular för alla ju.

Vi alternerar dagarna och firar på våra olika sidor men alltid tillsammans såklart. Julklapparna är lagom men alla barn ska såklart alltid få det som önskas. Vi äter allt vi älskar och tillsammans är traditionerna kring mat ganska identiska. Ett julbord innehåller i stor sätt samma år efter år. Och varje år längtar man. Alla smakerna är ovärderliga och kan ätas flera gånger.

Men i år. I år stör Coronan oss alla och julen blir inte den samma. Men alla får göra sin variant och med en förhoppning är alla krya och vi kan ses så som tänkt. Glögg och skinka, choklad och gröt. Utomhus eller inomhus. Men jul. Det ska vi fira.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer -> HÄR

xoxo, linda

Följ mig på Nouw - Instagram - Facebook

Gillar

Kommentarer

SvenIngvar
SvenIngvar,

Så fint skrivit ❤️ dig